For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
Slaveri
-Trafficking, vår tids slaveri
Kirkens bymisjon, Internasjonalt Hus, politiet og advokater inngår samarbeid mot menneskehandel i Stavanger. Målet er å hjelpe utenlandske tvangsprostituerte og å avsløre bakmenn. Les »
TV 2 får overføre deler av rettssak
For første gang i Norge får en fjernsynskanal gjøre opptak av forhandlingene i en straffesak som går for tingretten. TV 2 er gitt tillatelse til å filme når prosedyrene i en omfattende trafficking-sak i Oslo tingrett starter mandag. Les »
Bondevik bekymret for forsvunnede barn
Barn som har blitt foreldreløse etter katastrofen i Asia kan ha blitt kidnappet av menneskehandlere. Den norske statsministeren har tatt opp saken med utviklingsministeren. Les »
Brasils president vil slåss mot slaveri
Brasils president Luiz Inacio da Silva vil slå hardt ned på den moderne slavebruken i landet. Les »
Støtte til kampen mot trafficking i Bosnia-Hercegovina
NORAD bevilger 5,250,000 kroner til støtte for kampen mot trafficking, kvinnebasert vold og hiv/aids i Bosnia-Hercegovina. Den norske støtten blir kanalisert gjennom UNICEF. (Norad 25.02.03) Gå til »
Gdeiya ble født til slaveri
Mauritania. Slaveriet døde ikke i 1865, det lever videre. Sjokoladen du spiser, kan være høstet av barneslaver. Les »
En fremtid uten slaveri i Mauritania?
Selv om slaveri formelt sett ble avskaffet i Maritania for 2o år siden har ikke myndighetene gjort nok for å fjerne det i praksis, sier Amnesty International i en ny rapport. (Amnesty International, 07.11.02) Gå til »
Har Europa bruk for nye slaver?
Portugal er i ferd med å bli Europas menneskebakgård. Nærmere 200 000 østeuropeere utbyttes på det groveste på det svarte arbeidsmarkedet, skriver Andrew P. Kroglund, som har fulgt utviklingen gjennom språkstudier. Han er daglig leder i Blekkulfs Miljødetektiver, og styreleder i Regnskogsfondet. (Aftenposten, 24.10.02) Les »
FN-møte om slaveri
Det antaes at 27 mill. mennesker på verdensbasis er tvunget inn i slaveri. FNs arbeidsgruppe for slaveri skal møtes mellom 27.05 og 31.05. I den forbindelse oppfordrer Anti-Slavery International alle regjeringer til å gjøre noe for å få en slutt på slaveriet. (Anti-Slavery International, 24.5.02) Gå til »
Myanmar: Tvangsarbeid og utpressing vedvarer
Tvangsarbeid, utpressing, tvangsforflytning og beslagleggelse av jord er fortsatt hverdagen for Myanmars etniske minoriteter i områder der opprørere bekjemper de sentrale myndighetene. Dette kommer frem i en rapport som Amnesty International lanserer i dag. (Amnesty International Norge, 17.7.02) Gå til »