For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
Myanmar
Protester slås ned
Militærregimet i Myanmar har avsluttet første runde i grunnlovsarbeidet – og bruker voldelige gjenger til å terrorisere opposisjon og kue folkelige protester. Les »
Myanmar: Titusenvis i fare for tvangsarbeid og mishandling
"De kastet meg av traktoren. Jeg falt. Jeg lå på bakken, og en soldat hoppet på armen min så den brakk. Så lot de meg bli liggende." Sitatet er fra en bonde fra Laika-området i Myanmar. Han ble satt til tvangsarbeid, og mishandlet da traktoren hans stanset. Les »
Driver ''mønsterfabrikk'' i hat-land
Hånd i jernhånd med militærjuntaen driver nordmannen Jens Arve Varleite møbelproduksjon i den sanksjonsrammede diktaturstaten Burma. Det gir tre hundre burmesere en jobb og gå til, med gratis lunsj og bra arbeidsforhold. (NorWatch 21.02.03) Gå til »
Myanmar: Tvangsarbeid og utpressing vedvarer
Tvangsarbeid, utpressing, tvangsforflytning og beslagleggelse av jord er fortsatt hverdagen for Myanmars etniske minoriteter i områder der opprørere bekjemper de sentrale myndighetene. Dette kommer frem i en rapport som Amnesty International lanserer i dag. (Amnesty International Norge, 17.7.02) Gå til »
Burma, Norge og klær
Regimet i Burma er skyldig i tallrike brudd på menneskerettigheteene og deriblant er det klare brudd på ILO-konvensjone om bruk av tvangsarbeid. Tvangsarbeid er en viktig del av det økonomiske og militære systemet, og ILO anslår at mer enn 800 000 mennesker er under tvangsarbeid. (Kirkens Nødhjelp, 11.06.01) Gå til »
ILO med unikt tiltak mot tvangsarbeid i Burma
Med et tiltak unikt i dets historie, har Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) startet opp en prosess som kan resultere i en appell til medlemslandene om å revurdere deres forhold til Myanmar (Burma) og unngå å støtte landets bruk av tvangsarbeid. (FN-sambandet, 4.5.00) Gå til »
Tvangsarbeid i Myanmar koster liv
Menn, kvinner og barn fra etniske minoriteter tvinges til å arbeide for militæret. Hundrevis er døde av utmattelse og overgrep. De tvinges til å bære tunge bører i vanskelig terreng eller bygge jernbaner og veier. Dette viser en ny rapport Amnesty International har offentliggjort mens ILO-konferansen pågår i Geneve. (Amnesty International, 13.06.01) Gå til »
Amnesty 2001
Amnesty Internationals årlige rapport om menneskerettighetsbrudd. (Amnesty International, 2001) Gå til »
Oversikt fra Amnesty: Myanmar
(På Engelsk) Oversiktssider for brudd på menneskerettigheter i Myanmar (Amnesty International) Gå til »
Vil knuse opposisjonen
(Torgeir Norling) Jeg tror fjorårets angrep på opposisjonen i Burma var det verste så langt, sier Aung San Suu Kyi. (3. VERDEN MAGASINET X 3/00) Gå til »