For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
Kina (inkl. Tibet)
Kinas militære vil lære av Norge
- En fin anledning til å formidle respekt for Folkeretten, mener rådgiver i Amnesty International. Les »
- Fredsprisen et viktig våpen
Fredsprisfavoritt Rebiya Kadeer sier til Nettavisen at hun håper Norge ikke lar seg presse av kinesiske trusler. Nå kommer hun til Norge. Les »
Skeiv refleksjon; It's a fact
Det er ni millioner sykler i Beijing, synger Katie Melua, og ertet med dette på seg flere kinesiske forskere som slo tallene i bordet og kunne dokumentere at Melua var langt fra sannheten. Les »
Selger fangenes organer
I Kina blomstrer salget av organer fra henrettede fanger. Les »
Den travleste mannen i Beijing
Mens Vestens ledere er mest opptatt av å bekjempe terrorister, strever de kinesiske med å stanse journalister, bloggere og farlige radiobølger som sendes fra en bakgård i Oslo. Les »
Kina truer Norge
Stortingsdelegasjon i Beijing fikk klar beskjed: Dersom Nobels fredspris går til aktivisten Rebiya Kadeer, vil det skade forholdet mellom Kina og Norge. Les »
Arrogant pressesensur i Kina
Kinas myndigheter strammer grepet om hva kineserne skal få lese av nyheter fra utlandet. Det er et stort tilbakeskritt, og stiller spørsmål om det er bryet verdt for Norge å ha såkalt dialog med kineserne. Les »
Strengere kinesisk sensur
De kinesiske styresmaktene strammer grepet om utenlandske pressebyrå. Nye regler gjør at all informasjon må filtreres gjennom det offisielle kinesiske byrået. Les »
Kina-klipp
Dommen er falt. Den kinesiske regissøren Lou Ye (41) får ikke lage film i Kina på fem år. Han begikk nemlig den uhyrlighet å vise sin nye film under årets filmfestival i Cannes uten at kinesiske sensurmyndigheter hadde godkjent den. Les »
Strammer inn før OL
Kina er på overflaten i ferd med å bli en moderne stat, men strammer til mot menneskerettighetene så det gir et gufs fra fortiden. Les »