For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
Indonesia
Human Rights Watch - Indonesia og Øst-Timor
Bakgrunnsstoff fra Human Rights Watch om situasjonen for menneskerettigheter på Indonesia of Øst-Timor. (Human Rights Watch) Gå til »
Indonesia: Krigen i Aceh
Rapport om konflikten i Aceh på sørspissen av Sumatra som er en krig som stadig blir mer brutal og hvor begge sider bryter menneskerettigehtene. (Human Rights Watch, 20.08.01) Gå til »
Når krigsånden slippes løs. Dayakene og volden på Borneo
Dayakene, "Indonesias glemte folk", som den tidligere Asiaweek journalisten Keith Loveard har kalt Borneos urbefolkning, har igjen grepet til vold. Denne gangen har byen Sampit i provinsen Sentral Kalimantan vært sentrum for dayakenes hensynsløse massakre av forsvarsløse maduresere. (Regnskogsfondet, 12.03.01) Gå til »
Opprørspoliti mot Borneos urbefolkning
Indonesias beryktede opprørspoliti BRIMOB (Brigade Mobil) bevæpnet med maskinpistoler gikk til angrep på en gruppe Benuaq-dayaker som hadde hatt tilhold på en oljepalmeplantasje. Flere av dayakene ble arrestert, mens andre søkte tilflukt i skogen. (Regnskogsfondet, 15.03.00) Gå til »
Ikke bare Øst-Timor
Fredsprisutdelingen har atter vendt verdens øyne mot det katolske Øst-Timor og storstaten Indonesia. Men Timor er ikke enestående, muslimske separatister preger Aceh på Nord-Sumatra, melanesiske opprørere konspirerer på Irian Jaya, Papua Ny-Guinea. Litt historisk kunnskap om øyene i Sørøstasia vil forklare mer av bakgrunnen for opposisjonen - og Indonesias bekjempelse av den skriver forfatter og historiker Nils Johan Ringdal. (Dagbladet, 09.12.96) Les »
Handel og dårlig vandel
Norske myndigheter har de siste 20 årene bevisst tonet ned de massive bruddene på menneskerettene i Indonesia, av hensyn til norsk næringsliv, skriver Nils-Inge Kruhaug i denne kronikken. (Dagbladet, 23.12.96) Les »
Det sanne ansiktet
I tretti år har president Suharto styrt kjemperiket Indonesia med hard hånd, tidvis med jernhanske. Generalen kom til makta under et massemord på drøyt en halv million mennesker og fortsatte med å utrydde en tredel av innbyggerne i Øst-Timor, den tidligere portugisiske kolonien som Indonesia invaderte i 1975. Nå styrer Suharto det økonomisk sterkeste landet i Sørøst-Asia. I stedet for diplomatiske protester og økonomiske straffetiltak har utlandet, også lille Norge, svart med økonomiske investeringer og økt samhandel, skriver Einar Hagvaag i denne kronikken. (Dagbladet, 01.08.96) Les »
U.S. Departement of State 2000: Indonesia
USAs utenriksdepartements rapport om situasjonen for menneskerettigheter i Indonesia. (US Departement of State, 2001) Gå til »
U.S. Departement of State 1999: Indonesia
USAs utenriksdepartements rapport om situasjonen for menneskerettigheter i Indonesia. (US Departement of State, 2000) Gå til »
Indonesia: Aktivist løslatt
Anwar Yusuf, frivillig arbeider i en menneskerettighetsorganisasjon i Indonesia, har blitt løslatt fra varetekt etter å ha blitt kidnappet og fengslet av militæret. (Amnesty International Norge, 08.06.99) Gå til »