For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
India
India: Hold fred i Gujarat
Human Rights Watch fordømmer det brutale angrepet på et hindutempel i Gujarat, der minst 30 personer, noen av dem barn, ble drept. Samtidig får regjeringen i India ros for å ha handlet raskt for å opprettholde lov og orden i Gujarat. (Human Rights Watch, 26.09.02) Gå til »
Stans utlegging av miner
India og Pakistan bør slutte å legge ut antipersonell landminer langs grensen mellom landene, sier Human Rights Watch. Organisasjonen advarer også om ta den siste tids spenninger mellom landene kan føre til ytterliger utlegging av miner. (Human Rights Watch, 22.5.02) Gå til »
Muslimer i klemme
140 millioner er mange mennesker, og India er verdens nest største islamske land. Men de indiske muslimene er ikke mange nok, skriver Bjarte Botnen. (Vårt Land, 17.7.02) Les »
Politivold mot AIDS-arbeidere i India
Politivold og trakkasering av personer som arbeider mot AIDS er utbredt i India, melder Human RIghts Watch. Dette kan underminere forsøkene på å stanse en av de verste epidemiene i verden. (Human Rights Watch, 9.7.02) Gå til »
Arrestasjon av burmesisk eksiljournalist i India
Soe Myint, som er kjent for å skrive om menneskerettighetsbrudd i Burma, er arrestert i India for ha tatt del i en flykapring for 10 år siden. Reporters Without Borders stiller spørsmålstegn ved grunnen til arrestasjonen, og spør om den ikke er knyttet til nylige diplomatiske tilnærmelser mellom India og Burma. (Worldview Rights, 17.4.02) Gå til »
Indisk politi angriper stammemedlemmer
Politiet skal ha angrepet, slått og arrestert stammemedlemmer i Nagarnar, som ikke ville akseptere at myndighetene overtok dere landområder. (OMCT, 15.3.02) Gå til »
Unngå ytterligere vold i India
Human Rights Watch oppforder den indiske regjeringen til å gjøre alt den kan for å unngå volden som kan oppstå som følge av en seremoni ved et omstridt religiøst sted. (Human Rights Watch, 13.3.02) Gå til »
Krav til Hydro i India: All drift i Utkal må stoppes inntil dialog er etablert
Kirkens Nødhjelp (KN) krever nå at Norsk Hydros virksomhet i Utkal i India stoppes inntil Hydro har klart å få til en dialog med lokalbefolkningen, og en avtale som sikrer deres menneskerettigheter. (Kirkens Nødhjelp, 02.01.01) Gå til »
Amnesty 2001
Amnesty Internationals årlige rapport om menneskerettighetsbrudd. (Amnesty International, 2001) Gå til »
Oversikt fra Amnesty: India
(På Engelsk) Oversiktssider for brudd på menneskerettigheter i India (Amnesty International) Gå til »