menneskerettigher.no

-den norske menneskerettighetsportalen

Denne portalen blir på det nåværende tidspunkt ikke oppdatert.
For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org

Burma

Side  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

FN gir opp Burma

Dagsavisen, søndag 08. januar 2006

FNs spesialutsending til Burma slutter fordi han er frustrert over militærjuntaen. Les »

Nystuen avviser press i Total-vurdering

Norwatch, fredag 06. januar 2006

Lederen for Oljefondets etiske råd, Gro Nystuen, avviser at Burma-verstingen Total forblir i Oljefondet fordi selskapet er stor på norsk sokkel. Les »

Burmakomiteen skuffet over Oljefondvurdering

Norwatch, torsdag 05. januar 2006

Det norske oljefondet har solgt seg ut av syv selskaper som produserer komponenter til atomvåpen. Investeringer for tilsammen 3,3 milliarder kroner er dermed ute. Burmakomiteen er svært skuffet over at Oljefondet beholder Total. Les »

Innesperret 14 år etter Nobelprisen

Dagbladet, av Atle Sommerfeldt Generalsekretær, Kirkens Nødhjelp, tirsdag 13. desember 2005

Aung San Suu Kyi er den mest berømte av Burmas ca. 1100 politiske fanger. 14 år etter at hun fikk Nobels fredspris, er situasjonen for landets politiske fanger fortsatt preget av tortur og vilkårliog behandling. Les »

ASEAN-delegasjon til Burma

Vårt Land, mandag 12. desember 2005

Burma har gått med på å ta imot en delegasjon fra ASEAN-landene som skal orientere seg om situasjonen for menneskerettighetene. Les »

Krav om koordinering og innsats

Kirkens Nødhjelp, fredag 09. desember 2005

- Det kreves en internasjonal koordinering for å få frigitt de politiske fangene og oppmuntre til demokratiske reformer i Burma, sa Kjell Magne Bondevik i sin appell under markeringen av at det fjorten år siden Aung San Suu Kyi ble tildelt Nobels fredspris. Les »

Forlenger husarresten

Dagbladet, søndag 27. november 2005

Nobelprisvinner og fredsforkjemper Aung San Suu Kyi må sitte et år til i husarrest. Les »

Ber om Burma-boikott

Klassekampen, tirsdag 22. november 2005

Burma har ratifisert FNs kvinnekonvensjon. Likevel bruker militærregimet framleis valdtekt som våpen mot etniske minoritetar. No oppmodar kvinneorganisasjonar til boikott av landet. Les »

Amnesty ber sportsjournalister aksjonere

tirsdag 15. juni 2004

Amnesty International og 'Journalister uten grenser' oppfordrer sportsjournalister som dekker EM i fotball, til å gi sin støtte til den fengslede burmesiske sportsreporteren Zaw Thet Htwel og syv studenter. Zaw Thet Htwe er redaktør i et populært burmesisk sportsmagasin, First Eleven. Han ble i utgangspunktet dømt til døden i november 2003. Dommen ble imidlertid redusert til tre års fengsel den 12. mai 2004. Internasjonalt press medvirket til endring av den tidligere dommen, og med internasjonale sportsjournalisters hjelp kan vi sikre ham full frifinnelse. Amnesty International Norge 14.6.04 Gå til »

Våpenhvile etter 54 års krig?

onsdag 28. januar 2004

Sist torsdag ankom en delegasjon fra KNU (Karen National Union) hovedstaden Rangoon for å ha møter med lederen for Burmas militærjunta, general Than Shwe. KNU delegasjonen var ledet av den nesten legendariske general Bo Mya, som har ledet karenernes motstanskamp fra jungelbaser i det østlige Burma i flere tiår. Det har kommet flere positive signaler fra samtalene, og flere spør seg om en våpenhvile er nær forestående. Men imens fortsetter kamphandlingene og overgrepene inne i Burma. Flyktningerådet Gå til »

Side  « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Human Rights House

menneskerettigheter.no
er drevet av
Human Rights House Foundation

Snarveier