For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
Bangladesh
Nike i hardt vær igjen
Sportsutstyrsprodusenten Nike har benyttet en malaysisk underleverandør som beskyldes for menneskehandel av asiatiske fremmedarbeidere. Konsernet lover å rydde opp. Les »
Barn får 12 øre for å sy T-skjortene til Hennes & Mauritz
Asiatiske tekstilarbeidere syr ikke klær til sultelønn for H&M bare i Bangladesh. I Kambodsja syr 14-åringer T-skjorter til det svenske selskapet for 12 øre stykket. Les »
Gjør opprør mot sultelønn
Minst to ble drept, 150 skadet og 14 fabrikker ble brent ned da tekstilarbeidere i Bangladesh protesterte mot lave lønninger, lange arbeidsdager og for retten til å fagorganisere seg. Les »
Nepal og Uganda er verst
Grove overgrep i flere norske hovedsamarbeidsland Les »
Bangladesh: Samvittighetsfanger løslatt
Tofael Ahmed (politiker) og Saleem Samad (journalist) ble løslatt 17. og 18. januar etter forholdsvis en og to måneders varetekt. Begge var samvittighetsfanger og ble utsatt for tortur under fengselsoppholdet. (Amnesty International 22.01.03) Gå til »
Bangladesh: Straffefrihet for militæret er uaksepttabelt
Amnesty International er dypt bekymret for at regjeringen i Bangladesh sin nylige beslutning om å innføre en "beskyttelses lov" vil føre til et straffefritt klima i landet. (Amnesty International 17.01.03) Gå til »
Politisk motivert fengsling av opposisjonelle må stoppe
I lys av en bølge av arrestasjoner av opposisjonelle aktivister, oppfordrer i dag Amnesty International regjeringen i Bangladesh til å stoppe bruken av tiltaler for å stoppe politisk opposisjon.Amnesty (International 06.09.02) Gå til »
Vold truer pressefriheten i Bangladesh
Antall angrep på pressefriheten har økt etter at Khaleda Zia kom til makten. 145 journalister er blitt overfalt eller truet på livet, mens fire er fenglset og en annen drept, melder Reporters Withaout Borders. With 145 journalists assaulted or targeted with death threats, four other arrested and one reporter murdered, Khaleda Zia's (photo) country shows by far the highest incidents of violence against members of the press. (Reporters Without Borders, 17.6.02) Gå til »
Høyesterett mot fatwaer
I årets første uke dømte høyesterett i Bangladesh religiøse kunngjøringer utstedt av islamske ledere, såkalte fatwaer, for ulovlige. Amnesty International hilser dommen velkommen og gratulerer kvinneaktivister som har brakt spørsmålet til høyesterett. (AmnestyNytt, 1/2001) Gå til »
Amnesty 2001
Amnesty Internationals årlige rapport om menneskerettighetsbrudd. (Amnesty International, 2001) Gå til »