For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
USA
- Det er som en heiagjengoppvisning
Forsvareren til den hovedmistenkte bak fangemishandlingen i Abu Ghraib-fengselet sammenliknet torturen med en heiagjengoppvisning. Les »
Takker Gud for døde svensker
Det erkekonservative kirkesamfunnet Westboro Baptist Church i Kansas, USA, takker Gud for samtlige døde svensker etter flomkatastrofen. Les »
– Tortur bare når fangen dør
USAs påtroppende justisminister Alberto Gonzales trakk i trådene da USA i august 2002 åpnet for bruk av ekstreme forhørsmetoder. Tortur var det bare hvis fangen døde eller ble påført varig skade. Les »
Ulovlig innvandring øker fattigdommen i USA
Fattigdommen stiger i USA. Ulovlige innvandrere står for en økende andel av de fattige. De to presidentkandidatene George W. Bush og John Kerry forholder seg tause til hvordan de vil håndtere en voksende strøm av ulovlige og fattige, særlig spansktalende innvandrere. Aftenposten 25.10.04 Les »
Kjemper mot døden
Rettsaken mot en 17-åring som risikerer dødsstraff i Missouri har skapt intens debatt i USAs høyesterett. Klassekampen 25.10.04 Les »
USAs høyesterett tar makt fra presidenten
- USAs høyesterett har tatt et viktig skritt i retning av å gjeninnføre rettssikkerhet for fangene på Guantánamo og alle andre personer amerikanske myndigheter har internert verden over. Det sier John Peder Egenæs, informasjonssjef i Amnesty International Norge i en kommentar til at USAs høyesterett i går avgjorde at de internerte på Guatánamo kan prøve sine saker i amerikanske domstoler. Amnesty International Norge 29.6.04 Gå til »
Gledelig at amerikanske soldater nå kan stilles til ansvar internasjonalt
USA har droppet forslaget i Sikkerhetsrådet som ville gitt amerikanske soldater fortsatt fritak fra straffeforfølgelse ved Den internasjonale straffedomstolen ICC. - Amnesty hilser beslutningen velkommen, sier Petter Eide, generalsekretær i Amnesty International Norge. Amnesty International Norge 24.6.04 Gå til »
USAs høyesterett gransker dødsstraff mot ungdom
USAs høyesterett skal granske om grunnloven tillater henrettelse av dødsdømte som var under 18 år da de begikk forbrytelsen de er dømt for. Dermed åpnes en ny front i striden om dødsstraffen i USA. Les »
Djevelens omfavnelse
Har de norske styrkene i Irak hele tiden fungert som en politisk støtteerklæring til USA og landets president George W. Bush? Bare forkledd som humanitært bidrag? Spørsmålet står fremdeles ubesvart. Etter Bushs tale om rikets tilstand denne uken er det grunn til å reise dette spørsmålet på nytt. USAs president takket i sin tale blant andre Norge for å ha bidratt med militære styrker i Irak. Selvsagt gjorde han det. Norge er det eneste landet som på samme tid har erklært sin motstand mot USAs folkerettsstridige krig, og samtidig bidratt militært i Irak. Ved å takke for dette bruker Bush den norske støtten for alt det er verdt for å legitimere krigen. Klassekampen 23.1.04 Gå til »
Saksøker USA etter å ha blitt torturert i Syria
En syriskfødt canadisk statsborger saksøker USAs justisminister John Ashcroft fordi han ble deportert til Syria. Les »