For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
Februar
- Ytringsfrihet står svakt i Tunisia
I november arrangerer FN et verdenstoppmøte i Tunisia om det globale informasjonssamfunnet, en konferanse der ytringsfrihet er ett av temaene. Men vertslandet sliter med yttringsfriheten, mener generalsekretæren i Norsle PEN. Les »
Krever regler for oppdrag i Iran
Myndighetene bør lage retningslinjer for norske selskaper som driver næringsvirksomhet i Iran, mener Thorbjørn Jagland, leder av Stortingets utenrikskomité. Les »
Kina diskuterer dødsstraff
Kinas ledere åpner for debatt om dødsstraff, som hittil vært et hellig prinsipp innen lovgivningen. Les »
Israeler inspirerer presidenten
En tidligere sovjetisk dissident har fått større gjennomslag for sine tanker i Det hvite hus enn i Israel, hvor han i dag er medlem av regjeringen. Les »
Sigøyneres liv skal bli bedre
Åtte østeuropeiske land ble i går enige om den første samlede plan for å stanse diskrimineringen av roma-folket. Les »
Vil endre kirkens homofilivedtak
Den liberale Erling J. Pettersen styrker sine muligheter til å bli biskop i Oslo med flertallet i Kirkerådet bak seg. Han vil avvikle statskirken og arbeide aktivt for å endre kirkemøtets vedtak mot homofile prester. Les »
Funksjonshemmede må vente i timevis
FN: Sudans regjering bak massedrap
FN slår fast at den sudanske regjeringen og de allierte militsen står bak massedrap og trolig krigsforbrytelser i Darfur-provinsen. Men FN vil ikke karakterisere volden som folkemord. Les »
Kvinnekamp på liv og død
I masai-området Narok i Kenya gjennomgår 93 prosent av alle unger kvinner omskjæring. En tålmodig, men målrettet kamp er i gang for å få ned antallet kjønnslemlestelser. Det er lokale kvinner som selv går foran i kampen. Dette er kvinnekamp på liv og død. Les »
Opposisjonen går til valg – med alle odds mot seg
Nok en gang skal folk i Zimbabwe gå til valgurnene. Denne gangen for å stemme på 120 parlamentarikere den 31. mars. Lite har endret seg siden presidentvalget i 2002, da valgobservatører mente valget brøt med alle demokratiske standarder. Valget ga president Robert Mugabe seks nye år ved makten. Les »