For henvendelser, kontakt Human Rights House Foundation på e-post: hrh@humanrightshouse.org
Kronikkarkiv
De andre fortellingene
Gripende enkelthistorier kan fortjene oppmerksomhet. Men de kan ikke danne grunnlag for samfunnsanalyse og politikk. Les »
I to parallelle univers
Suzanne Tamim skulle aldri ha åpnet døren. Men så kunne hun ikke ha visst at hun bare hadde minutter igjen å leve, og at mannen som banket på hadde i oppdrag å drepe en av Libanons ledende artister. Les »
Føling i fjæra?
Rettssaker om privatliv er preget av mange følelser. Men en rettslig tilnærming må alltid være klar og analytisk. Les »
Steng dem ikke ute!
Feil bilde. Mediene fremstiller ofte asylsøkere som et problem. Men vanlige mennesker er ikke enige. Lokalt er det vilje og engasjement til å hjelpe. Les »
Samfunnsfiender
Mange studenter og akademikere i verden blir ansett som fiender av myndighetene, og blir forfulgt. Les »
Tilbake til normalen i Kina
Arrangørene av sommer-OL i Beijing har prøvd å lage et glansbilde av Kina. Det lyktes de bare delvis med. For verdens mest folkerike land har lang veg å gå, både i forhold til menneskerettigheter generelt og ytringsfrihet spesielt. Les »
Asylsituasjonen er under kontroll
Jan Tore Sanners framstilling stemmer ikke med virkeligheten, skriver Libe Rieber-Mohn. Les »
Tar ikke rasisme på alvor
Regjeringen har kartlagt etnisk diskriminering. Men i stedet for å spørre dem det gjelder – de etniske minoritetene selv – har staten bare spurt sine egne personalsjefer. Les »
OL-idealer
I går gikk startskuddet for OL. Etter måneder med debatt om Kinas brudd på menneskerettighetene, regimets brutale undertrykkelse av Tibet og dets støtte til andre diktaturer, vil nå de idrettslige prestasjonene dominere nyhetsbildet fra den kinesiske hovedstaden. Les »
Bekjempes med tvang?
Kjønnslemlestelse rammes av torturforbudene i Den europeiske menneskerettskonvensjon, FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter og FNs barnekonvensjon. Les »